سلام دوستان در راستای بررسی موضوع توسعه بازار با ژئومارکتینگ، در حال مطالعهی کتاب فوق العاده زیبای قطبنمای مدیران توسعهی بازار با نگرش بازار ایران که توسط استاد عزیز جناب دکتر درگی و با قلم زیباشون نوشته تحریر درآمده، به یک پاراگراف خیلی زیبا رسیدم که از قضا سنخیت بالایی نسبت به مطالبی که تا الان در حوزه ژئومارکتینگ خدمت شما ارائه شده، که مناسب دیدم برای شما هم بیان کنم. صفحه ۳۶ در مقدمه یکی از اصول آن، به این ترتیب عنوان شده که: “پرسش اصلی این است که چگونه می توان بر فراز دادههای خام و حتی اطلاعات دقیق پردازش درستی انجام داد؟”
پاسخ ابتدایی این است که، پشت میز جای کوتاهی است برای دیدن بازار. همچنان که در فیزیک نیوتنی جاذبه زمین وجود دارد اما قابل لمس و رویت نیست، در بازار نیز نیروهای نامرئی فراوانی وجود دارد که شناسایی آنها ضروری است. و به این واسطه تاکید کرده که با روش های نوین، مدیران توسعه بازار و زیرمجموعه توسعه بازار حتماً باید در بازار حضور پیدا کنند و نیروهای نامرئی بازار را درک کنند.
ارتباط توسعه بازار با ژئومارکتینگ با قانون نیوتن
در پستهای قبل گفتیم، اولین دستاورد ژئومارکتینگ و پیاده سازی آن در سازمان ها، دستیابی به یک اشراف جامع اطلاعاتی و بینش جامع نسبت به کلیه عملگرها و بازخوردهایی که ما از بازار نسبت به عملکرد ما وجود دارد، بر بستر نقشه هوشمند می باشد. به نظر من، بازار یک موجود کاملا زنده و پویاست و در قبال هر عمل ما در حال نمایش یک عکسالعمل است.
شاید اصلاً بتوان قوانین فیزیکی نیوتن را برای آن تعریف کنیم، که هر عملی یک عکسالعمل دارد. اما به نظر من، ما فقط با کنش و واکنش در بازار مواجه نیستیم، بلکه با واکنشی از جنس مجموع پاسخ های عملکردی کلیه رقبای ما در بازار مواجه هستیم. و این همان مفهومی است که نیروهای نامرئی و جاذبههای نامرئی را در بازار به وجود می آورد.
حتی به نظر من می شود اصل پایستگی انرژی را هم در بازار تعریف کرد، که البته نیاز به نگرش دقیق تر و بیشتری دارد. اما چیزی که در این پست مایل به تاکید آن هستم، اینکه ما توسط ژئومارکتینگ میتوانیم به کلیه این کشش ها و جاذبه های نامرئی که در بازار وجود دارد؛ به خوبی بر بستر نقشههایی که با دقت بسیار بالا و به تفکیک معبر و حتی کوچه، خیابان و ساختمان که بتواند میزان بازخورد عملکردی ما را نشان دهد، دسترسی داشته باشیم.
بنابراین، یکی از ارکان اصلی در واحد های توسعه بازار باید در نظر گرفته شود، بحث توسعه بازار با ژئومارکتینگ میباشد. و به این واسطه نه تنها اشراف جامعه اطلاعاتی را از کلیه نیروهای نامرئی بازار در اختیار ما قرار دهد، بلکه به این واسطه اتخاذ بهترین تصمیمات با بالاترین بازدهی و کمترین عدم قطعیت ها را در مسیر رشد و توسعه سازمان در اختیار ما قرار دهد.
پس حتماً مطالعه این کتاب فوق العاده و بی نظیر را به شما توصیه می کنم و از شما خواستارم تا در این مسیر پر پیچ و خم همیشه همراه من باشید.